Február második vasárnapján tartotta a MAMS az éves rendes központi sportszakmai szemináriumát.

Az M0 Gastland Hotel Étterem és Konferencia Központ különtermében a MAMS 12 szakága és számos szakkollégiumának képviseletében közel 70 fő gyűlt össze a magyar motorsport aktuális helyzetéről ismeretet szerezni és a sportszakma legfontosabb kérdéseit felvetni.

A szeminárium levezető elnöke Hermann Henrik, a MAMS elnöke volt.

A nap első harmadában szakágvezetők, kollégium vezetők 10 perces időkeretben tartottak előadásokat. Ezek több témát is érintettek, amelyekről külön-külön is több órát lehetne beszélni.

Kuncz Richárd, az Edzői és Utánpótlás Kollégium vezetője a mindenki által elengedhetetlennek tartott utánpótlás körüli lehetőségeket, nehézségeket vázolta fel. A lehetséges megoldásokra egy ilyen típusú tanácskozáson persze nem lehet azonnali megoldást találni. Gondolatébresztésre, javaslattételre azonban jó, ez is a funkciója.

Bakó Péter a Környezetvédelmi Kollégium vezetője a környezetvédelmi felügyelők munkájáról beszélt. Ők a MAMS Elnöksége által, a szövetség alapszabályának megfelelően, a 2014-ben elfogadott Környezetvédelmi szabályzat betartatásáért felelnek.  Van olyan szakág a MAMS-on belül, ahol nem szükséges külön környezetvédelmi felügyelő, mert a szakági alapkiírás értelmében a versenyen a versenyigazgató látja el ezen feladatkört.  A kollégium kezdeményezésére bizonyos versenypályák a Föld Napján (április 22.), valamint a Madarak és Fák Napján (május 10.) emlékfa-ültetést tartanak.

Több érdekes előadás volt még az első részben.

Az ilyen konferenciáknak nem a problémák megoldása az elsődleges feladata – az időkeret miatt ez nem is lehetséges.

A második részben Zólyomi Andrea főtitkár kisasszony és dr. Némethi Zsolt ügyvéd úr „esettanulmányokon” mutatta be 2019 legfontosabb „kihívásait”.

A legtöbb versenyszereplőt –igazgatók, felügyelők, versenyzők – érintő dolog az óvás.

A Szövetség szabályzatában pontosan le van írva minden, de ezt nagyon sokan nem ismerik. A MAMS szabályzata alapján nincs sok formai/tartalmi kötelező rész, de ami van, azt be kell tartani, hogy érvényes legyen a beadott óvás. A nem megfelelően beadott óvások még csak elbírálásra sem kerülnek. Ezt elkerülendő, minden fél számára könnyítésként készült a mostani szezonra egy formanyomtatvány.

Ennek használata nem kötelező, de nagy segítség lehet, hiszen az óvást nem normál idegállapotban teszi meg az óvó.

A másik nagyon fontos – konkrétumok nélkül történt a tájékoztató- a verseny során történt balesetek dokumentálása. A legfontosabb: bárkivel baleset, sérülés történik a verseny alatt, dokumentáltassa le az ott jelenlévő OMSZ személyzettel. És csak és kizárólag OMSZ személyzet lehet, a hatályos jogszabályok értelmében. Minden licenszes versenyző a MAMS által biztosítva van. A biztositó a kivizsgáláskor kéri a versenyről készült dokumentumokat. Ha az orvosi jelentésben nincs sérülés regisztrálva, igen nehéz bizonyitani, hogy a versenyen sérült a páciens.

A záró részben Elnök úr beszélt a magyarországi Moto GP lehetőségének jelenlegi állapotáról. Röviden: február végén várható bárminemű érdemleges információ az illetékes szervektől. Néhány, a MAMS és a motorsport lehetséges jövővel kapcsolatos témában tartott még ötletbörzét a résztvevők bevonásával.