Hungarian Racing Engineering Team

Magyarország legújabb alapítású gyorsasági motorverseny csapata

 

  1. elején jött létre a HRE Team, vagyis az első magyar versenymérnöki képzés. Erről (és még sok másról) a csapat vezetőjével, Lévay Károllyal a MAMI Magyar Motorkerékpár Szakközépiskola igazgatójával beszélgettem.

E.K.: A MAMI Szakközépiskola a Széchenyi István Egyetemmel (Győr) közösen Versenymérnöki képzést indított ez évtől. „Éleslövészeti” gyakorlatnak a versenypályák és a versenyek megfelelőek. Miért nem „társultatok” egy meglévő és működő versenyistállóhoz, miért saját csapatot alapítottatok?

L.K.: Egy hagyományosan vett versenycsapat célja a lehető legjobb versenyző kiválasztása,menedzselése,a versenyző győzelemre segítése. A mi céljaink inkább a szerelői, mérnöki háttérmunka oktatása és szervezése. Olyan versenyzők szükségesek ehhez, akik nagyon jó tesztpilóták, vagyis a pályán, élesben tapasztaltak alapján segítik a mérnökhallgatók oktatását. Fontos, hogy a logisztikai feladatoktól a szervezésig, a szereléstől a precíziós munkákig mindent házon belül oldjunk meg. Fejlődni akarunk, de ezt mindig magunkhoz képest nézzük elsősorban. Persze, mint minden versenycsapat, mi is szeretnénk mindenütt nyerni, és már idénre is vannak céljaink!

E.K.: Hazai és nemzetközi (FIM Európa Kupa és az Alpok-Adria sorozat) versenyeken indultok. A versenyen indulás célja a minél jobb helyezés, győzelem elérése. Mérnök hallgatókkal mekkora kihívás ez?

L.K.: Már 20 éve működik a MAMI Szakközépiskola, fő tevékenységként természetesen motorkerékpár-szerelők képzőintézményeként. Emellett elkerülhetetlenül az életünk része, a szenvedélyünk, a versenyzés: 2008 óta versenyszerelő szakköröket tartunk a diákjainknak, 2009 óta szervezzük a MAMI Kupát, ill. 2012-ben Talmácsi Gábor SSP600-as visszatérésében is aktív szerepet vállaltunk (pl. a Talmácsi Racing szerelője volt Kutrik Zsombor tanár kollégánk, versenyzőnk). Az iskolánk tanárainak nagy része is versenyző volt vagy még mindig versenyez: Spáth Tivadar, Hegedűs János, Frecska János, Kutrik Zsombor, Máthé István, Bánfi Julianna. Ezt a „benzingőz” imádatot adjuk át a hallgatóinknak is.

E.K.: A tanteremben a tanár a főnök, az iskolában az igazgató. A boxban is te irányítasz?

L.K.: Én mindenütt a mindenes vagyok: ha kell, kifestem a tantermeket, vagy bevásárlok a MAMI Kupa bográcsgulyásához. A legapróbb dologtól a legnehezebb döntésig mindennel tisztában kell lennem. Az is igaz, hogy napi vezetői feladataim mellett az éltet, ha a csapatban dolgozhatok. Ez hobbi, munka és kikapcsolódás is egyben. Nagyon sok éven át dolgoztunk azért, hogy a MAMI név a szakmában fogalom legyen, a mérnökképzés ennek a beteljesedése.

E.K.: Versenyzőtök Laczkó Máté a tanítványotok is. Ő korábban az MW Performance (Mohai János) csapatában versenyzett. A legtöbb csapatváltás konfliktusokat generál. Ti ezt hogyan oldottátok meg?

L.K.: Nagyon egyszerű volt, hiszen Mohai János és az MW csapat az utóbbi években szoros együttműködésben dolgozik a MAMI-val. Nem is volt klasszikus értelemben vett csapatváltás, hiszen Jani bácsi nélkül most sem működne a csapat.A mérnökképzéssel egyszerűen más keretet tudtunk adni Máténak.

E.K.: Máténál hatványozottan érdekes a kérdés. Tanár-diák, versenyző-csapat kapcsolatban kié és mikor az utolsó szó?

L.K.: Mindenütt azé, aki az adott feladathoz a legtöbbet tudja hozzáadni. A tanteremben a tanároké, a pályán és a csapatban közös. Tanulunk egymástól. Máté 2010-ben kezdett versenyezni a MAMI Kupában. Úgy került hozzánk az iskolába, hogy már 7 évet lehúztunk együtt a pályán. Azért is jött hozzánk, hogy versenyzőként minél többet tudjon a technikáról, amivel versenyez. Ez segíti őt többek között a már említett tesztvezetői készségek fejlesztésében is.

E.K.: Te az Iskola igazgatója, a Hungarian Racing Engineering Team csapatfőnöke, és a MAMI Kupa sorozat szervezője, közvetítésének szakkommentátora is vagy egy személyben. A versenynaptár tudom, elég sűrű: 2019. április 26-28. FIM EC/AA , 2019. május 03. OB,   2019. május 4-5. MAMI Kupa, 2019. június 1-2. FIM EC/AA (Assen), 2019. június 28-30. FIM EC/AA (Pannónia Ring) és MAMI Kupa egyszerre. Mi a titok, hogy ennyi rendezvényt precízen össze lehet hangolni?

L.K.: Csapatmunka. Az iskola és ez az egész nem működhetne, ha nem lennének ilyen jó kollégáim. Megvan a bizalom közöttünk, megosztjuk a feladatokat, mindenki tudja a helyét-dolgát, és ha kell, segít a másiknak. Élmény velük így dolgozni! Persze sokszor fárasztó a párhuzamos feladatvégzés, de nagyon sok energiát kapok vissza tőlük.

E.K: Milyenre értékeled a csapat első nemzetközi szereplését?

L.K.: Várakozáson felüli!! Már az első hazai OB-n megmutatkozott, hogy jól megy a közös munka. Laczkó Máté kitűnően kihasználta ezt és nagyon jó köridőket hozott. A mostani hétvégén a SzlovákiaRingen messze várakozás felett motorozott, az elért 2:07:3-as köridő sokkal vérmesebb év végi eredményekre ösztönöz minket!

E.K: Gratulálok neked és csapatodnak az eddig elért eredményekért és további sikeres munkát kívánok! Hajrá MAMI, hajrá HRE!

A szöveg és a képek a szerzőtől származnak.