Györfi Alent a 220 Volt H-Moto Team versenyzőjét kérdeztem az IDM Nürburgringi versenyhétvégéje  után. Alen 2016-ban az Alpok-Adria sorozatban Superstock 600 as kategóriában versenyzett az éven az IDM sorozatban a Supersport600-ban indul.

Gratulálok a dobogós bemutatkozáshoz a német bajnokságban.

Az idén sárga rajtszámot kékre cserélted. (sárga  a superstock600  a kék a superssport600- ez a magasabb kategória szerk.) Versenyzőként miben másabb z IDM és a Supersport kategória, mint az eddigiek?

Igen kékre cseréltem a rajtszámom, de igazából az IDM supersport csak a név. A szabályok ugyanúgy Stock blokkot engednek. Annyi a különbség hogy 13-an vagyunk egy másodpercen belül és mindenki az elejétől a végéig a dobogót akarja bármi áron.

A nürburgringi verseny előtt a Slovákia-ringen  2 napos Dunlop teszten voltál. Az ilyen tesztnapokat, hogy kell elképzelni? 

Ezek meghívásosak, szerencsére a Dunloppal igen hosszú ideje dolgozunk eredményesen, ezért idén különösen figyelnek rám. Ott teszteltem a Vesrah fékbetéteket is és azt kell mondjam hogy bármelyiknél jobban fog, nem változik a nyomáspontja, és három versenyhétvégét kibír ami nagy szó.

6 éves korod óta versenyzel. Ez szülői ráhatásra (Győrfi Zoltán, Alen édesapja ötszörös Magyar Bajnok) alakult így, vagy csak jött magától?

Egy kicsit mind a kettő de a döntés az én kezemben volt

A motorversenyzés technikai sport. Egy részt a motor, mint verseny eszköz technikája, más részt a versenyző technikája/taktikája alkotja az egészet.

A gépért a szerelő felel. Nyilatkoztad : „A Szerelő a csapat lelke.” Te évek óta ugyanazzal a szerelővel dolgozol. Az ilyen már több, mint munkakapcsolat. Hogy dolgozzátok fel ha valami nem jön össze a futamon?

Igen a versenyző mögött mindig ott a stáb, esetemben egy – két személy. Ez mivel versenysport el kell fogadni, hogy tudunk rossz döntéseket hozni, például vasárnap az IDM en a gumiválasztás. De túllepünk, tanulunk es előre nézünk

Először indultál az Alpok-Adria sorozatban Supersport/Moto2 kategóriában. Tesztelni és edzeni  érkeztél Poznanba. Nyilatkoztad „a legjobb edzés a verseny”.  A lengyel pálya technikájának köszönhetően lehetett nézni a futamodat. Annak ellenére, hogy számodra „tét nélküli” volt a verseny, végig keményen harcoltál és meg is nyerted. Gratulálok!

Amibe belekezdesz, azt mindig maximumon viszed végig- amennyire tőled telik?

Igen tét nélküli, de ahhoz hogy igazi képet kapjunk a tesztelt dolgokról verseny szimulációt kell menni, és kihozni a maximumot. Ezért ez a lehető legjobb.

2014 szeptemberében a Slovakiaringen az utolsó AA  versenyen sst600ban 3 magyar versenyző állt a rajtrácson egymás mellett. Chrobák János (119) Györfi Alen (40) Gyutai  Adrián(90).

Szerinted  SSP600-ban, a közel jövőben lehet ilyen versenyhelyzet (hogy három magyar versenyző áll a rajtrácson egymás mellett) valamelyik sorozatban?

Az utolsó kérdésre sajnos nem tudok választ adni, mivel sok felé szétmennek a versenyzők. De örülnék neki ha lenne ilyen.

Köszönöm! Sikeres szezont!

fotók: Alpe Adria Road Racing, Györfi Alen