Csányi Gergő a H-Moto Team 21 éves versenyzője a 2016-os versenyszezont a Triumph Challenge német bajnokságban tölti. 3 verseny hétvége,  3  pálya (Lausitzring, Hockenheimring, Brünn/Brno) után 46 ponttal a 6-ik helyen áll a 32 versenyző között. A negyedik (Oschersleben) verseny előtt kérdeztem Gergőt.

Újoncként egy ilyen erős bajnokságban félidő után, a 6-ik hely nem rossz.  Jó döntés volt a váltás?

Nagyon boldog vagyok, hogy egy ilyen erős sorozatban folytathatom pályafutásomat. Szerintem nagyon jó dolog volt ez a váltás számomra. Nagyon sokat jelent, hogy az idei évben egyik  pályát sem ismerem,így nagyon sok tapasztalatot tudok magam mögött a későbbiekben . Én nagyon boldog vagyok, hogy egy ilyen erős mezőnyben mindig tudtam pontokat szerezni és így a 6.helyen állok nem sokkal lemaradva az előttem lévőkhöz.

2016-ban Magda Attila segít a versenyzésben.  Hogy érzed, milyen kapcsolatotok?

Nagyon boldog vagyok, hogy idén Magda Attilával dolgozom,mert rengeteget segít nekem a futómű beállításokban és minden másban is. Nélküle nem állnék itt a bajnokságban.

Az  egy hónapos „szünet” után milyen hétvégére készülsz  ? (A Brno-i verseny június 25 és 26-án volt)

Most hétvégén újabb kihívás vár rám, mert a 4. versenyhelyszínre érkezem Oschersleben-be. Szintén ismeretlen a pálya számomra, de szeretnék nagyon gyorsan ráhangolódni és az első 5-ben végezni. Ez a pálya nagyon technikás, van benne sikán, gyors, lassú kanyarkombináció is. Rövidebb, mint a többi pálya, és bízom abban, hogy ezt a technikás pályát hamar meg tudom majd tanulni, hogy az élbollyal harcolhassak.

A sorozat végére milyen eredményt tartanál reálisnak?

Szeretnék év végén az első négy között végezni. Igaz ehhez  rengeteg munkát kell még végezni . Az első három versenyző már sajnos annyira elszökött, hogy nagyon nehéz lesz utol érni őket.

Köszönöm a válaszokat!

Én köszönöm!