Az Alpok-Adria Nemzetközi Gyorsasági Bajnokság negyedik Most-i (Csehország) futama előtt, az SST600 kategóriájában induló Juhász Dávidot kérdeztem. Aki jelenleg  4 ponttal vezeti a Bajnokságot.

 

 

Hogy értékeled az eddigi szezont?

Az eddigi szezonom mondhatom teljesen tökéletes! Az első futamon egy ütközés miatt elhagytam a pályát, így sok értékes pontot veszítettem. Azóta sikerült felzárkóznom odáig, hogy Rijekában – igaz nem sokkal-, de átvettem a vezetést a bajnokságban. Rijekában igen csak nagy váltás következett be. Pirelli gumiabroncsról Dunlop-ra váltottam. Jóval másabb beállításokat igényelt ez, illetve a gumi csúszási határait is ki kellett tapasztalnom. Hála a Dunlop-nak és az én csapatomnak hamar összeraktuk a dolgokat és dupla futamgyőzelmet sikerült összehoznom. Nem mondanám, hogy egyszerű verseny volt, mert a befutóra a 2. helyen Győrfi Alen mindösszesen 4 századdal maradt le. A Többi 3 élbolyban versenyző pilóta meg 3 tizeddel. Örülök, hogy a 2016-os szezonban nem csak Alen és én alkotjuk a versenysorozat “elitjét” hanem jó páran, vagy felzárkóztak, vagy más komoly sorozatból tértek át az Alpok Adriára.

160703mk7
Mit vársz a versenyidőszak további futamaitól?

Egyértelmű, hogy mint a többi versenyző, én is meg szeretném nyerni a Bajnokságot. Ezt 2 versenyhétvége és 4 futam fogja eldönteni már csak.

Nyaralásra lesz időd?

 

Természetesen lesz egy kis időm a kikapcsolódásra a Most-i (Csehország) futam után, mivel lesz egy másfél hónapos szünetünk. Ezalatt a fizikai formát meg kell tartanom illetve, még jobban tökéletesíteni azt. Emellett megpróbálok minél többet motoron ülni. Hiszen az éjjel soha nem érhet véget!

Hajrá Magyarország!

Köszönöm a válaszokat!

Köszönöm Karcsi a kérdéseket!